Bradley Smoked and Grilled Lamb Neck Fillet with Mediterranean Vegetables

Bradley Gerookte en gegrilde lamhalsfilet met mediterrane groenten

Sandra Tate

Soms kan gewoon een subtiele hint van rokerigheid een gerecht transformeren.

Ingredients

2 hele lamsnekfilets

10 g zeezoutvlokken (Maldon of iets dergelijks)

5 g geroosterd venkelzaad

1 eetl fijngehakte rozemarijnblaadjes

1 theelepel honing

1 eetlepel olijfolie

1 groot teentje knoflook, gepeld en geplet, fijn geraspte schil van een halve citroen

Preparation

Lamsvlees kan gemakkelijk worden bedorven door te veel rook en moet roze worden geserveerd om de sappigheid te behouden. De oplossing is om het lichtjes te roken voordat u het kort grilt op intense, directe hitte.

Dit is een ideaal recept voor de Countertop Bradley Smoker, of de standaardversies. Voor dit recept moet je een geurige rub voor het lamsvlees maken. Deze hoeveelheid is voldoende om 2 hele lamsnekfilets te bedekken.

Doe alle ingrediënten in een vijzel en maal ze met een stamper tot een pasta.

Verdeel de rub over de twee nekfilets en bestrijk ze gelijkmatig.

Dek lichtjes af met huishoudfolie en laat een paar uur in de koelkast staan.

*Dit recept is geschikt voor beginners

Rookmethode:

Verwarm een grill of barbecue voor op heet vuur. Voeg kersenbisquetten toe aan de Bradley Smoker-stapel en stel de kasttemperatuur in op 100°C.

Zodra de temperatuur is bereikt en de kast gevuld is met rook, plaatst u de filets op het middelste rooster en rookt u ze gedurende 12-15 minuten.

Verwijder het vlees en breng het onmiddellijk over naar de hete grill/BBQ. Draai het regelmatig gedurende ongeveer 10 minuten totdat het vlees bruin is maar veerkrachtig is als u erop drukt.

Verwijder het en wikkel het losjes in folie en laat het 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt.

En wat is er op een warme juliavond lekkerder bij uw gerookt en gegrild lamsvlees dan wat kleurrijke en smaakvolle mediterrane groenten en een handvol dikke olijven?

Terwijl het lamsvlees werd gerookt, had ik er al stukjes van 1 rode ramiro-paprika, 1 gele ramiro-paprika, 1 middelgrote courgette (gehalveerd en in plakjes gesneden), 1 aubergine (afgesneden en in dobbelstenen van 2,5 cm gesneden), en 1 kleine rode chilipeper (zonder zaadjes en fijngehakt) waarin wordt geroerbakt 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur.

Zodra het kleurt en zacht is, toevoegen 2 in blokjes gesneden verse tomaten, een handvol zwarte olijven, volop kruiden En verse basilicumtips.

Serveren:

Verdeel over 4 borden.

Haal de lamsfilets uit de folie en snij ze in plakjes van 2 cm.

Verdeel over de borden en besprenkel met de verzamelde vleessappen uit de folieverpakking.

Serveer onmiddellijk met knapperig brood.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now