Gerookt Bison gehaktballetjes en butternut squash soep
Vuur de roker op, zijn soeptijd! Dit is een van die recepten die je letterlijk als basis kunt gebruiken en er vanaf daar mee kunt spelen. Ik vind dat het toevoegen van een wild eiwit en stock eraan, echt bijdraagt aan de diepte en het lichaam van de smaak. Voel je vrij om te gebruiken wat je wilt, maar ik hou hier echt van Bizons. De zoetheid van de bizon speelt goed met de butternut -pompoen en appel die hier wordt gebruikt!
Ingredients
1 Boterbloempompoen (elke pompoen is voldoende) - zonder zaadjes en geschild
1 Gele pnion - geschild en in blokjes gesneden
1 Appel - geschild en in blokjes gesneden
1 Grote wortels - geschild en in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook – geplet
1 hele Birds Eye Chili – steel verwijderd
1 eetl komijnpoeder
1 eetl verse tijm
1 theelepel zout
4 kopjes bizonbouillon of welke bouillon je ook wilt gebruiken
3-4 Bizonworst – omhulsel verwijderd en in gelijke stukken gesneden
Garnering – Geroosterde pijnboompitten, vers geroosterde croutons, gebakken salie, olijfolie
Preparation
Start uw Bradley Smoker op 160ºC (320ºC) en laat uw bierpucks rollen!
Leg al je voorbereide groenten op een rek of twee en zet opzij. Snijd de bizonworst in gelijke stukken, verwijder het omhulsel en vorm er met je handen balletjes van. Leg de gehaktballetjes op een rooster. Zodra de roker op temperatuur is, voeg je de roosters toe en laat je het geheel ongeveer 30-40 minuten koken. De interne temperatuur van de gehaktbal moet ongeveer 150-155ºC zijn. Haal het uit de roker en laat afkoelen.
Voeg de bouillon en alle gerookte groenten toe aan een pan. Laat het aan de kook komen en kook tot de groenten gaar zijn.
Gebruik een staafmixer en pureer tot een absoluut gladde massa. Dit gaat een paar minuten duren. Als het gepureerde gerecht wat dik wordt, voeg dan een beetje bouillon toe om het te verdunnen tot de gewenste consistentie!
Voeg je kruiden en smaak toe. Pas dienovereenkomstig aan. Voeg je bizongehaktballetjes toe!
Serveer met de garnering naar keuze.
GENIETEN!!!
Recept van: Cory Walby - Testkeuken op zaterdagavond