Smoked Morrocan lamb burger with Harissa mayo

Gerookte Marokkaan Lamsburgers Met Harissa Mayo



Een sappige lamsburger met Marokkaanse kruiden en jalapeño, gegarneerd met pittige Harissa Mayo. Probeer deze hamburger gevuld in een pitabroodje voor een verandering van het gebruikelijke hamburgerbroodje. Voeg je favoriete toppings toe, of blijf bij het Marokkaanse thema en bedek met zwarte olijven en feta.

Ingredients

Voor de gerookte burgers:

1¾ pond versgemalen lamsvlees (ik gebruikte schoudervlees)

1 ei

½ gele ui, gehakt

3 groene uien, in plakjes gesneden

3 teentjes knoflook, fijngehakt

3 eetlepels koriander, gehakt

1 jalapeño, zonder zaadjes en fijngehakt (of zonder zaadjes als je net als ik van pittig houdt!)

¾ theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijn

½ theelepel kaneel

1 theelepel zout

1 theelepel peper

Voor de harissa-mayo:

5 eetlepels mayonaise

4 theelepels Harissa kruidenmix

1 teentje knoflook, fijngehakt

Bradley Smoker Eiken Bisquetten

Preparation

Combineer versgemalen lamsvlees met ui, groene ui, knoflook, koriander, jalapeño en kruiden en meng goed.

Vorm er zes pasteitjes van.

Verwarm de roker voor op 200 ° F en gebruik eikenbisquetten.

Kook hamburgers in de roker tot een interne temperatuur van 160 ° F is bereikt.

Terwijl de hamburgers roken, bereid je Harissa Mayo door alle drie de ingrediënten te mengen.