Stuffed & Smoked Moose Heart Recipe

Gevuld en gerookt Elch Hart Recept



Vervang alle andere soorten hart die u wenst.

Ingredients

1 elandenhart (in de lengte gespleten)

Zout en peper naar smaak

500 ml (2 c) brood- of crackerkruimels

125 g varkensworst

65 ml (¼ c) gehakte ui

125 ml bloem voor alle doeleinden

65 ml (4 eetlepels) plantaardige olie

1 ml (⅛ theelepel) peper

3 ml (½ theelepel) salie

15 ml (1 eetlepel) gehakte peterselie

500 ml (2 kopjes) water

5 ml (1 theelepel) rundvleesbasis

Preparation

Was het hart, verwijder al het vet en verwijder de slagaders.

Week een half uur in koud zout water.

Giet af en dep droog.

Bestrijk de buitenkant van het hart met olie en bestrooi het hele hart met zout en peper naar smaak.

Meng in een kom het paneermeel, de worst, de salie en de peterselie.

Vul de binnenholte met het broodkruimmengsel en knoop of spies het hart weer aan elkaar.

Rol het hart door de bloem en stoof het vervolgens in een hete koekenpan met olie, totdat het hart een goudbruine kleur heeft.

Breng het hart uit de braadpan over naar een geolied rookrek.

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op 120°C (250°F).

Gebruik bisquetten met hickory-smaak, plaats het rek in de Bradley Smoker en rook/kook maximaal 8 uur. Mogelijk wilt u de rookgenerator na 4 uur uitschakelen, maar blijft u koken.

Maak indien gewenst een dunne jus van de overgebleven bloem en vet de koekenpan in om met het hart te serveren.