P10 Smoked Whole Pheasant

P10 Geheel gerookt Fazant

Dan Shahin

Gerookte fazant is een uitstekend alternatief voor kip.

Ingredients

1 Hele Fazant

Pekel:

2L water

54,1 g Zout

54,1 g bruine suiker

+ eventuele aromaten naar keuze. We gebruikten:

1 theelepel jeneverbessen

2 Laurierblaadjes

1 theelepel zwarte peperkorrels

1 takje Tijm

Dit pekelrecept is gemaakt voor 1 x 650 g fazant met een evenwichtspekel van 2%, maar kan worden geschaald voor zoveel als u wilt koken met behulp van een evenwichtspekelcalculator.

Preparation

Methode:

Doe alle ingrediënten voor de pekel in een grote pan en warm door tot het zout is opgelost. Laat vervolgens afkoelen. Als de fazant is afgekoeld, pekelt u deze gedurende 16-24 uur, spoelt u hem af en dept u hem droog met keukenpapier. Laat het geheel minimaal 2 uur onafgedekt in de koelkast op een rooster aan de lucht drogen.

Zodra uw fazant is uitgedroogd en klaar is om te roken, stelt u uw P10-roker in op roken zonder hitte. We gebruiken graag fruit- of notenhout met fazant, voor dit recept hebben we hickory gebruikt, maar je kunt ook appel of kers ruilen voor vergelijkbare heerlijke resultaten.

Doe de fazant in de P10 roker en laat 3 uur roken.

Zet na 3 uur roken de P10 smokertemperatuur op 160C.

Laat de fazant ongeveer 1,5-2 uur heet roken tot de gewenste interne temperatuur van 72C is bereikt en laat 20-30 minuten rusten.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now