Gerookt Lamb Dolmades Recept
Voeg wat gerookte smaak toe aan dit Homestyle Griekse recept, met de robuuste smaak van lam. Volg gewoon de instructies voor het maken van de Dolmades. Rook ze vervolgens in je Bradley, met behulp van eiken bisquettes. Genieten!
Ingredients
½ pond druivenbladeren
⅓ lb vers gemalen lamsvlees
2 eetlepels olijfolie
1 Witte ui - gehakt
4-5 teentjes knoflook - fijngehakt
1½ kopjes kortkorrelige rijst
Schil van 1 citroen
2 theelepel kaneel
2 eetlepels verse dille - gehakt
2 eetlepels verse munt - gehakt
Zout peper
2 kopjes heet water
Sap van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie
Bradley Smoker eiken bisquetten
Preparation
Week druivenbladeren en spoel ze grondig af, droog de bladeren tussen schoon keukenpapier.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg het lamsgehakt toe, zodat het lichtbruin wordt.
Doe het gebruinde lamsvlees in een aluminium bakvorm en plaats het in een voorverwarmde roker met eikenhouten bisquetten op 225°F en rook gedurende 45-60 minuten.
Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de uien en knoflook toe, kook tot ze glazig zijn.
Voeg het gerookte lamsvlees toe aan de pan en kook tot het volledig gaar is.
Rijst toevoegen en nog een minuut koken.
Haal van het vuur en voeg citroenschil, kaneel, dille, munt en zout en peper (naar smaak) toe.
Leg één blad op het aanrecht (nerfzijde naar boven) en verwijder eventueel de harde steel.
Plaats 2 theelepels vulling in het midden van het druivenblad; vouw de onderste helft omhoog, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
Herhaal met de resterende bladeren en vulling.
Leg de afgewerkte dolmades in een grote pot.
Giet heet water, citroensap en olijfolie erover en verzwaar de dolmades met een bord. Breng aan de kook en laat 1 – 1,5 uur op laag vuur sudderen, of tot de druivenbladeren iets donkerder en zachter zijn.