alt="Smoked Wild Boar"

Gerookt Wild zwijn Recept



Het roken van wilde zwijnen is een ongelooflijke ervaring. Er zijn verschillende meningen over hoe je vlees goed kunt roken. Experimenteer en veel plezier.

Ingredients

1 kopje tafelzout per 1 gallon water

Subtiele smaakstoffen kunnen aan het vlees worden toegevoegd door suiker (½ kopje per 1 gallon water), knoflookteentjes, uien, laurierblaadjes, peperkorrels, kruiden of zo ongeveer iets anders toe te voegen

Preparation

Meng en roer het water en het zout totdat het oplost.

Bij grote hoeveelheden kan het zijn dat u het water moet verwarmen om het zout te laten oplossen.

Als u de pekel wel verwarmt, koel deze dan af voordat u vlees toevoegt.

Voeg het vlees toe en laat het enkele uren in de koelkast staan.

Rijgen:

Vrijwel elke vloeistof is geschikt, zolang deze maar weinig suiker bevat. Suiker verbrandt snel, dus voeg tijdens de laatste 20 minuten van het koken alleen glazuren en barbecuesauzen (die boordevol suiker zitten) toe.

Barding:

Een andere techniek is het vlees tijdens het koken bedekken met vet spek of ander vet.

Roken in de roker:

Verwarm tot 200°F – 225°F. Rook voor 1½ – 2 uur per pond, met mesquitehout.

Als u een rooksmaak wilt, gebruik dan uw roker de eerste 1 – 2 uur om wat rooksmaak in het vlees te brengen.

Wikkel het vlees in folie en voltooi het koken. Dit kan in de smoker of in de oven. Je hebt een heerlijk stuk gerookt zwijn om van te genieten.