Sugar Cured Venison Jerky Recipe

Gerookte suiker genezen Hert schokkerig ReceptAls je een fan bent van hert, is ons gerookte suikergeharde jerky recept een must-try! Met zachte stukken vlees die zijn genezen met een zoete en hartige mix van kruiden en langzaam gerookt tot in de perfectie, is deze schokkerig de perfecte snack voor elke gelegenheid.

Ingredients

Kruiden voor 2,25 kg gesneden vlees:

3 eetlepels (45 ml) Bradley Cure – elke smaak (gebruik niet meer dan deze hoeveelheid.)

1 theelepel zout

1 theelepel cayennepeper

4 theelepels (20 ml) gemberpoeder

4 theelepels (20 ml) knoflookpoeder

4 theelepels (20 ml) peper, zwart

6 eetlepels (5 ml) vloeibare honing-sojamarinade

4 eetlepels gemalen peper

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 1,15 kg bedraagt, moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Bereiding en kruiden:

Begin met stukken vlees, in plaats van met vlees dat in steaks of karbonades is gesneden. (Steaks en karbonades worden dwars op de korrel van het vlees gesneden. Dit maakt ze niet geschikt voor jerky.) Laat het vlees goed afkoelen. Koud vlees is gemakkelijker te snijden en de bacteriegroei wordt vertraagd.

Snijd het vet uit het vlees. Het is onmogelijk om de vetstrepen die in het vlees zijn gemarmerd te verwijderen, maar je moet wel al het vet verwijderen dat gemakkelijk te verwijderen is.

Gebruik een lang snijmes of een elektrische vleessnijder om reepjes van 7 mm dik te snijden. De stroken moeten 2,5 tot 5 cm breed zijn. Het vlees moet met de nerf mee worden gesneden, en niet dwars op de nerf. Als het vlees dwars op de korrel wordt gesneden, zal het na het drogen te kwetsbaar zijn. Door aan de uiteinden van de strip te trekken, kunt u bepalen of de strip goed met de nerf mee is gesneden. Als het goed met de nerf mee is gesneden, zal de strook uitrekken; Als dat niet het geval is, zullen de spiervezels scheiden en zal de strip scheuren.

Laat het vlees opnieuw afkoelen terwijl u het kruidenmengsel klaarmaakt.
Roer het kruidenmengsel goed door totdat alle ingrediënten zijn opgelost. Laat het mengsel goed afkoelen. Voeg de vleesreepjes toe en roer ze af en toe, vooral tijdens de eerste uren van het rijpen. Zet 2-3 dagen in de koelkast en roer af en toe.

De Jerky drogen en roken:

Plaats de strips op rookrekken of leg de strips in rookmanden van draadgaas. (Gaasmanden hebben de voorkeur; door de stroken op te hangen kan meer van het product worden verwerkt, maar het gebruik van manden maakt de verwerking gemakkelijker en sneller.) Voor rundvlees, varkensvlees of enig ander soort vlees is geen thermometer nodig. als de voorgestelde hoge temperaturen en lange verwerkingstijden worden gevolgd. U kunt een gewone roker gebruiken met een warmtebron erin. Om het drogen te vergemakkelijken, moet de rookschoorsteenklep volledig open zijn.

Droog bij 60°C (140°F) zonder rook, totdat het oppervlak droog is. Dit zal minimaal een uur duren. Als de strips op draadgaas zitten, draai ze dan na 30 tot 45 minuten om om plakken te voorkomen.

Verhoog de temperatuur tot 71°C en rook gedurende 2 of 3 uur met hickorybisquetten.

Verhoog de temperatuur tot 80°C en blijf drogen zonder rook tot het klaar is. Deze laatste droog- en kookstap duurt ongeveer drie uur. Wanneer de jerky klaar is, zal deze ongeveer de helft van de dikte van de rauwe jerky hebben en zal het lijken alsof hij ongeveer 50% van zijn gewicht heeft verloren. De jerky zal niet breken als hij wordt gebogen, maar een paar spiervezels zullen rafelen. Als de jerky wordt gedroogd totdat hij breekt als hij wordt gebogen, zal de jerky langer houdbaar zijn, maar zal hij niet zo lekker zijn.

Laat de jerky afkoelen tot kamertemperatuur en vries hem in of zet hem in de koelkast.

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat u dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel.