alt="grilled venison recipe"

Gerookt Hertenvak (Lenden) recept



Afhankelijk van hoeveel rooksmaak u wilt, kunt u de schijf van uw eigen wens gebruiken. Ik gebruikte Hickory. Start de rokergenerator. Sluit de deur en verzekering dat de temperatuur terugkomt naar ongeveer 200ºF.

Plaats de achterriem op het onderste rek van de Bradley -roker met de waterpan op de warmte diffuser, vol water.

Controleer na ongeveer 3½ uur in de roker de kerntemperatuur van vlees. 160ºF maakt een medium zeer heerlijk en zacht snit van vlees.

Genieten!

Ingredients

3 kopjes appelsap of appelcider (geen azijn)

3 tot 5 ons rum of bourbon

Wrijven:

3 eetlepels knoflookkorrels of 3 of 4 teentjes knoflook geplet en gehakt

1 theelepel zout

2 eetlepels bruine suiker

2 tl rode pepervlokken of een goede pepermix

2 tl gekruid zout (kruiden en kruiden naar eigen smaak)

1 tot 2 pond dik gesneden spek

Preparation

Plaats de rugband in een gallon-ritssluitingszak en voeg appelsap en rum toe. Sluit de zak en schud de inhoud. Zet vervolgens 2 tot 3 uur in de koelkast. Overnachten kan ook!

Meng de kruiden met elkaar en laat even wrijven voordat je gaat roken.

Wanneer u klaar bent om te roken (Smoker voorverwarmd tot 200ºC), verwijdert u de draagband uit de zak en laat u deze in een vergiet uitlekken.

Dep het droog met keukenpapier en plaats het op een bord of bakplaat, wrijf het kruidenmengsel over het oppervlak van de rugband, zodat het volledig bedekt is.

Wikkel het volledig in met spek en zet het vast met tandenstokers.