Smoked Lamb Chops Recipe

Gerookt Lamskoteletjes Recept



Laat je niet geïntimideerd zijn door lam. Deze zijn eenvoudig en absoluut heerlijk en een van de meest smaakvolle lamsnijden. Wanneer het rookte, evenwicht het echt de traditionele gamey -smaak in evenwicht.

Probeer dit gerookte lamskoteletjesrecept. Veel mensen zullen zeggen dat Lamb het beste heet en snel op een grill kan worden gedaan. Hoewel ik het daarmee eens ben, ben ik het er niet mee eens dat het geen kandidaat is om te koken in een roker. U kunt dit recept op lamsvlees en karbonades met geweldige resultaten gebruiken.

Ingredients

Marinade:

4 Grote sjalotten

4 teentjes knoflook

2 theelepel rozemarijn

1 Serranopeper - zonder zaadjes

¾ C olijfolie

2 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel jeneverbessen

1 theelepel kruidenrub

1 theelepel zout

1 theelepel sinaasappelschil

Sap van ½ oranje

Lamswrijf:

0,25 C paprika

0,25 C knoflookpoeder

5 eetlepels uienpoeder

1 Eetlepel zout

1 Eetlepel zwarte peper

1 eetl rietsuiker

1 Eetlepel verstandig

1 Eetlepel tijm

1 theelepel gerookte tomaat

1 Eetlepel Guajillo Chili

1 Eetlepel Pasilla Chili

1 theelepel komijn

1 Theel gember

1 Theel kruidnagel

1 Theel Karwij

½ Theel jeneverbes

Preparation

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en maal het fijn. Ik gebruik een vijzel en stamper, maar een FP werkt prima. Bestrijk het vlees met de marinade en laat het minimaal twee uur, bij voorkeur een hele nacht, staan.

Haal het vlees uit de marinade en schroei het dicht op een zeer hete grill of gietijzeren pan.

Verwarm uw roker voor op de hoogst mogelijke temperatuur. Ik haal de mijne tot ongeveer 250ºF met volle rook. Doe het vlees erin en kook het totdat het medium rood is. Ik hou van ongeveer 130 - 135ºF intern, maar dit zal variëren afhankelijk van de smaak en het stuk vlees (grote braadstukken moeten iets eerder naar buiten komen vanwege temperatuuroverschrijding).

Als je wilt, kun je ook een droge rub gebruiken. Je kunt de moeilijk verkrijgbare ingrediënten, zoals gerookte tomaten, vervangen of weglaten. Maak je over dat deel geen zorgen, heb gewoon plezier en experimenteer een beetje.