Spicy Jewish Lamb Sausage

Smoked Merguez Recipe



Merguez is a Spicy Jewish Lamb Sausage. Learn here how to prepare it in a few steps and then smoke them with Oak bisquettes.

Ingredients

1 pond lamsschouder

3 oz rundervet

1 eetlepel koosjer zout

1 eetlepel zout

½ theelepel zwarte peper

¼ theelepel pepervlokken

2 theelepel knoflookpoeder

2 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gedroogde oregano

1 eetl koude rode wijn

Lamsdarm

Bradley Smaakbisquetten – Eikenhout

Preparation

Week de lamsdarm gedurende 30 minuten in vers water.

Maal het vlees grof door elkaar.

Combineer het gehakt met de kruiden en de wijn en meng het geheel langzaam in een keukenmixer, met behulp van de paddle-opzetstuk.

Plaats het vleesmengsel in de koelkast terwijl u de worstvuller in elkaar zet.

Laat vers water door de behuizing lopen.

Stop de worst in het omhulsel en knoop het uiteinde af.

Draai het in schakels en prik eventuele luchtbellen door met een gesteriliseerde speld.

Hang worst in de roker. Zet vervolgens de roker aan en verhoog de temperatuur langzaam.

Rook op 160°F met eikensmaakbisquetten gedurende 2-4 uur, of tot een interne temperatuur van 150°F is bereikt.

Recept van: Lena Clayton