Smoked Boar Ham Recipe
Making ham always seems to be an art of some sort. However, after a few trail runs, you are able to make your own ham and you will taste the difference 100%. Follow this step by step recipe and you will find that even making ham can be done by everyone. So get that Bradley smoker going and let us know how it turned out!
Now this recipe can easily be applied to a raw pork ham, if you can’t get your hands on any boar
Ingredients
Eén everzwijnham, met been ontveld
Voor pekel:
4 liter water
1 kopje koosjer zout
1 kopje suiker
2 eetlepels kuur #1
3 Kaneelstokjes
2 theelepel anijszaad
10-12 Kruidnagelen
8 Laurierblaadjes
2 eetlepels gedroogde dille
2 eetlepels mosterdzaad
2 eetlepels peperkorrels
1 kopje honing/ahornsiroop
Preparation
Breng de ingrediënten voor de pekel aan de kook, zodat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
Laat de pekel een nacht afkoelen in de koelkast.
Dompel de ham in pekel onder in een niet-reactieve container (plastic of keramiek) en zorg ervoor dat de ham volledig bedekt is.
Pekelham gedurende 14 dagen in de koelkast.
Spoel overtollige pekel af.
Breng een grote pan water aan de kook en giet de ham erover. Laat 20-30 minuten ondergedompeld staan.
Droog deppen.
Rook de ham in een rookoven tussen 200-250°F met esdoornbisquetten tot een interne temperatuur van 150°F is bereikt (ongeveer 4-5 uur). Terwijl de ham rookt, bestrijk hem elk uur of twee lichtjes met honing of ahornsiroop
Eindig in de oven op 375°F tot een interne temperatuur van 160°F, en bestrijk elk half uur met honing of ahornsiroop.
Laat 15-30 minuten afkoelen voordat u het aansnijdt.