Gerookt Zwijnham Recept
Ham maken lijkt altijd een soort kunst te zijn. Na een paar trailruns kun je echter je eigen ham maken en zul je het verschil 100%proeven. Volg dit stap voor stap recept en je zult merken dat zelfs het maken van ham door iedereen kan worden gedaan. Dus laat die Bradley -roker gaande en laat ons weten hoe het is geworden!
Nu kan dit recept eenvoudig worden toegepast op een ruwe varkensham, als u geen enkele zwijnen kunt krijgen
Ingredients
Eén everzwijnham, met been ontveld
Voor pekel:
4 liter water
1 kopje koosjer zout
1 kopje suiker
2 eetlepels kuur #1
3 Kaneelstokjes
2 theelepel anijszaad
10-12 Kruidnagelen
8 Laurierblaadjes
2 eetlepels gedroogde dille
2 eetlepels mosterdzaad
2 eetlepels peperkorrels
1 kopje honing/ahornsiroop
Preparation
Breng de ingrediënten voor de pekel aan de kook, zodat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
Laat de pekel een nacht afkoelen in de koelkast.
Dompel de ham in pekel onder in een niet-reactieve container (plastic of keramiek) en zorg ervoor dat de ham volledig bedekt is.
Pekelham gedurende 14 dagen in de koelkast.
Spoel overtollige pekel weg.
Breng een grote pan water aan de kook en giet de ham erover. Laat 20-30 minuten onder water staan.
Droog deppen.
Rook de ham in een rookoven tussen 200-250°F met esdoornbisquetten tot een interne temperatuur van 150°F is bereikt (ongeveer 4-5 uur). Terwijl de ham rookt, bestrijk hem elk uur of twee lichtjes met honing of ahornsiroop
Eindig in de oven op 375°F tot een interne temperatuur van 160°F, en bestrijk elk half uur met honing of ahornsiroop.
Laat 15-30 minuten afkoelen voordat u het aansnijdt.