Hoe je gerookt kunt maken Hertenham
Deze heerlijke gerookte hertenham zal het leven zijn op alle partijen! Met verschillende ingrediënten is deze gerookte hertenham iets dat je niet wilt missen.
Ingredients
Achterste witstaarthinde
3 zakken HuntChef-hampakket
5-6 Bisquetten
Preparation
Neem je zakjes hampakket en giet het in een groot bad met lauw water. Ga verder met het toevoegen van je ham aan het bad.
Neem een scherpe injectienaald en breng het mengsel van water en ham naar boven en injecteer het in de ham. Doe dit meerdere keren.
Haal je ham eruit en doe hem in een grote cilinderkom, giet het pekelwater erbij met de ham en voeg 1 liter ijs toe.
Zet je ham-pekelmengsel vijf dagen in de koelkast.
Haal je ham-pekelmengsel tevoorschijn, plaats het op een rooster en laat het een dag op het rooster staan.
Plaats uw ham in uw Bradley P-10 roker. Stel de temperatuur in op 107ºC (225ºC) en open de ventilatieopeningen gedurende de eerste 3,5 uur.
Sluit de ventilatieopeningen gedurende de laatste 1,5 uur.
Haal je ham tevoorschijn, snijd hem in en geniet ervan!
Recept van: HuntChef- HuntChef