Zuidwesten gerookt Hertenvlees
Ingredients
2,5 kg hertengebraad
Wrijven:
0 ml (2 eetlepels) paprikapoeder
15 ml (1 eetlepel) chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, suiker en zout
10 ml (2 theelepels) droog mosterdpoeder, tijm, kerriepoeder en cayennepeper
Guacamole:
1 avocado, geschild en ontpit
90 ml zure room
60 ml (1/4 kop) gehakte verse koriander
15 ml (1 eetlepel) limoensap
4 tot 6 druppels hete saus
Zout en peper naar smaak
Preparation
Combineer de rub-ingrediënten en masseer het hertengebraad in.
Dek af met plasticfolie en zet 6 tot 8 uur of een nacht in de koelkast.
Haal het uit de koelkast en laat het 30 minuten staan.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).
Plaats het hertenvlees in de Bradley Smoker en gebruik Mesquite-smaakbisquetten om ongeveer 4 tot 6 uur te roken/koken.
Serveren:
Doe alle guacamole-ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Laat het hertenvlees 5 minuten staan, snijd het in stukken en serveer met de guacamole.