Marinated Smoked Olives Recipe

Gemarineerd Gerookte olijven Recept



Van Habanero Smoker

Een groep van ons komt een keer per jaar samen en vergelijk voedsel dat we zelf hebben gemaakt, die uit een koeler kunnen worden geserveerd. Dit is een van de drie gerechten die ik dit jaar (2009) heb meegenomen, en verreweg mijn favoriet, en ook een grote hit met de andere leden van de groep.

Ingredients

Twee blikken van 6 oz of 8 oz rijpe zwarte olijven, ontpit - verpakt in water

¼ C balsamicoazijn

1 tot 2 eetlepels ciderazijn (pas aan hoe pittig je het lekker vindt)

2 eetlepels extra vergine olijfolie

½ Grote gele ui - van wortel tot stengel gesneden en heel dun gesneden

2 middelgrote teentjes knoflook - zeer dun gesneden

1 theelepel Worcestershiresaus

Knijp droge, gemalen rode pepervlokken fijn

Zout en peper naar smaak

Het recept kan eenvoudig worden verdubbeld

Preparation

Giet de olijven af, spreid ze uit op een paar lagen keukenpapier en laat ze 30 minuten aan de lucht drogen.

Bestrijk de olijven licht met olijfolie (zeer dunne film). Gebruik de koude rookopstelling en koude rook gedurende 2 uur. Ik heb pecannoot gebruikt, en het kwam geweldig uit.

Show op Bradley's Jerky Rack, net uit de smoker gehaald.

Terwijl de olijven in de roker zitten; Meng in een kleine kom alle ingrediënten, behalve ui en knoflook.

Wanneer de ingrediënten goed gemengd zijn, proef en pas de kruiden aan.

Voeg de uien en knoflook toe (als u vindt dat u te veel ui heeft, kunt u deze minderen); Meng tenslotte de olijven erdoor.

Als de olijven niet volledig onder water staan, voeg dan meer balsamicoazijn en olijfolie toe (2 delen balsamicoazijn en 1 deel olie) en pas indien nodig de ciderazijn aan.

Doe alle ingrediënten in een luchtdichte container. Ik ontdekte dat de Ziploc Twist'n Loc met vier kopjes hiervoor goed werkt - een stenen pot van een kwart gallon zal ook werken.

Zorg ervoor dat u een niet-reactieve container gebruikt, zoals glas, plastic of roestvrij staal.

Het marineerproces:

Laat het 24 uur op een koele plek in de kamer staan, af en toe roeren.

Als je de Twist'n Loc-container of -pot hebt gebruikt, schud deze dan een paar keer.

Zet ze in de koelkast en laat ze voor het beste resultaat nog 2 dagen marineren.

Langer marineren verhoogt de smaak van de olijven.

Haal het uit de koelkast en laat het 20 minuten op kamertemperatuur staan, en roer dan voordat je het serveert.

Olijven zijn in de koelkast ongeveer 2 weken houdbaar.

Hoe warmer je de olijven serveert, hoe meer rooksmaak je krijgt.

Bij lagere serveertemperaturen krijgt u een meer uitgesproken azijnsmaak.

Variaties:

Als je wilt, kun je zwarte en kalamata-olijven mengen, of een combinatie van olijven, tot een pond. Als u groene gepekelde olijven gebruikt, wees dan voorzichtig met het toevoegen van extra zout.

Vul de olijven vóór het roken en/of marineren met kaas, stukjes ham of zelfs noten.

Gebruik gesneden verse gember in plaats van knoflook.

Pecannoot
 Hout

Pecannootbisquetten voor Bradley-rokers

Met een zoete en milde smaak, waardoor het de mildere neef van Hickory is, passen Pecan Bisquettes goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, wild en watervogels.

Shop Now