Smoked Pickled Eggs

gerookt Gepickled Eieren

Dan Shahin

Een rokerige variant op een klassiek recept...

Ingredients

500 ml beitsazijn

100 g suiker

2 laurierblaadjes

1 eetlepel zwarte peperkorrels

1 eetlepel korianderzaad

6 grote eieren

Optioneel:

Chili vlokken

mosterdzaden

venkelzaad (of...rode biet om eieren roze te kleuren)

Preparation

Methode:

Breng een grote pan water aan de kook en laat voorzichtig 6 eieren met een schuimspaan in het kokende water zakken. Zet een timer op 10 minuten om de eieren hard te koken en haal ze dan van het vuur.

Plaats de eieren in een ijsbad of laat er koud kraanwater over lopen totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Plaats de eieren op een rooster en bereid uw roker voor op koud roken. Je kunt elke smaak gebruiken die je lekker vindt, maar wij hebben pecannootbisquetten gebruikt. Rook gedurende 3-4 uur.

Terwijl de eieren roken, meng je alle andere ingrediënten in een pan en verwarm je tot het punt waarop de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

Steriliseer een pot ter voorbereiding op het beitsen.

Wanneer de eieren klaar zijn met roken, plaats je ze in de pot met de pekel. Laat ze minimaal twee weken inmaken voordat je ze gaat eten. Als u de potten afsluit, doe dat dan nu. We wisten dat de onze niet zo lang mee zouden gaan, dus plaatsten we ze gewoon in een grote glazen pot in de koelkast.

Pecannoot
 Hout

Pecannootbisquetten voor Bradley-rokers

Met een zoete en milde smaak, waardoor het de mildere neef van Hickory is, passen Pecan Bisquettes goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, wild en watervogels.

Shop Now