Gerookte teriyaki Rundvleesbeten met Wasabi Mayo -recept
Deze gerookte rundvleesbeten komen goed goed overeen met de smaakvolle Wasabi Mayo.
Ingredients
3 pond rundvleesgebraad (entrecote, chuck, enz.)
3 eetlepels olie
1 kopje teriyaki-marinade
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel gedroogde chilivlokken
⅓ Kopje honing
1 theelepel wasabipoeder
2 theelepels citroensap
⅓ Kopje mayonaise
Preparation
Verwijder het meeste vet en eventueel membraan van het rundergebraad. Snijd in blokjes van ½ - 1 inch
Klop in een grote kom de olie, teriyakimarinade, sojasaus, chilivlokken en honing door elkaar. Doe het in blokjes gesneden rundvlees in de kom en roer het zodat het rundvlees volledig bedekt is met de marinade. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem 8 uur in de koelkast. Roer het rundvlees indien mogelijk een paar keer door tijdens het marineren.
Plaats het rundvlees op rookrekken. Als het vlees erdoorheen valt, gebruik dan de schokkerige rekken of magische matten.
Zet de roker op 225ºC met behulp van houtbisquetten naar keuze (mesquite, eik, hickory en pecannoot werken prima).
Rook het rundvlees gedurende 2 – 3 uur. De buitenkant van het rundvlees moet een glazuur ontwikkelen, terwijl de marinade begint te karameliseren.
Maak de wasabi-mayo door het wasabipoeder en het citroensap te mengen. Klop de mayonaise erdoor tot alles gemengd en glad is.
Serveer het rundvlees met de wasabi-mayo.
Pecannoot
Hout
Met een zoete en milde smaak, waardoor het de mildere neef van Hickory is, passen Pecan Bisquettes goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, wild en watervogels.
Shop Now