Smoked Cured Bacon on a Stick Recipe

Gerookt geneeslijk Spek op een stok ReceptIk noemde dit recept gerookte uitgeharde spek op een stok omdat uitgeharde ribben precies als spek smaken. Over het algemeen waren de ribben voor de eerste poging behoorlijk goed. De smaak leek meer op ham, en het is zeker de moeite waard om opnieuw te doen. Het vlees was rood en ik merkte dat het vlees niet zoveel van het bot terugtrekt als niet -gekweekte ribben. Ik weet niet zeker of dat te wijten was aan dat specifieke stuk vlees, of dat het iets te maken had met het uithardingsproces. De wrijf is vrij sterk in smaken, dus de volgende keer zal ik ze roken/koken zonder het wrijven, of op zijn minst één rek zonder kruiden. Door geen wrijf te gebruiken, zal ik het gezouten vlees beter proeven. Ik geef de voorkeur aan St. Louis -stijl spareribs, omdat ze al zijn bijgesneden zoals ik ze leuk vind. U kunt niet -getrimde sparenribben gebruiken als u wilt. Verwijder eerst het membraan van de achterkant van de ribben. Knip indien nodig de ribben om bij uw rekken te passen. Ik vind dat ik voor spareribs de eind drie ribben van de kleinste kant moet snijden. Dan plaats ik alle kleinere stukken op één rek. De wrijf is optioneel. Ik heb dit recept van Weber's Big Book of Grilling. Dit is mijn favoriete wrijf voor varkensribben, maar het is ook een geweldige wrijf voor rundvlees. Voor het uitgeharde reserve -ribrecept liet ik het zout weg. Als je een geweldige wrijf wilt voor niet-geholpen ribben of gewoon voor algemeen gebruik, voeg dan het zout toe.

Ingredients

Genezing:

1 eetlepel per pond Morton's Tender Quick of Basic Dry Cure

1 – 2 theelepels donkerbruine suiker per pond, of zoetstof naar keuze (ik gebruikte 1,5 theelepel per pond)

Spareribs in St. Louis-stijl; of babyruggen

Kansas City-stijl wrijven:

2 eetl paprikapoeder

2 eetlepels lichtbruine suiker (ik gebruik donkerbruin)

1 eetlepel chilipoeder (gebruik je favoriet, als je chilipoeder heet is, wil je misschien 2 theelepels gebruiken)

1 eetlepel koosjer zout

1 eetlepel gemalen zwarte peper

2 theelepels gegranuleerde knoflook

2 theelepels gegranuleerde uien (of in poedervorm)

1 theelepel gemalen komijn

Preparation

Voor de remedie:

Meng droge ingrediënten grondig. Je kunt meer kruiden aan je kuur toevoegen, maar aangezien ik een rub ging gebruiken, wilde ik dit basic houden en alleen de zoetheid verhogen.

Voor de rub:

Meng de ingrediënten in een kleine kom. Breng de rub aan op beide kanten van het vlees en druk het aan. Je kunt het vlees nu roken/koken, of het stevig in plasticfolie wikkelen, in een kom doen en 2 tot 8 uur in de koelkast laten staan.

*Opmerking: ik heb geen zout gebruikt in deze rub voor de gezouten ribben.

Breng ongeveer ⅔ van de kuur aan op de vlezige kant van de ribben en de resterende kuur op de botzijde. Plaats in afsluitbare plastic zakken. Als de ribben zijn doorgesneden, passen ze in de gallon-formaat zakken. Indien niet gesneden, moet u de zak van 2 gallon gebruiken en kunt u mogelijk twee rekken per formaat van 2 gallon plaatsen.

Leg het in de koelkast met de vleeskant naar beneden en de botkant naar boven. Voor spareribs kuur 7 - 12 uur, voor babyruggen kuur ongeveer 4 – 6 uur.

Tijdens de uithardingstijd zou er wat vloeistofvorming moeten optreden. Halverwege de uithardingsperiode pakt u de zak op en beweegt u deze heen en weer om de uitharding opnieuw te verdelen. Plaats het terug in de koelkast met de vleeskant naar beneden en blijf uitharden.

Wat betreft de uithardingstijd variëren spareribs in dikte, dus gebruik de hogere tijden voor dikkere spareribs. Of je kunt de hogere tijden gebruiken voor een meer speksmaak. Maar hoe langer je uithardt, hoe zouter het zal zijn. Ik stel voor om met de lagere tijden te beginnen, en nadat je je eerste batch hebt gemaakt, kun je vanaf daar aanpassen. De spareribs die ik had waren behoorlijk dun, dus 7 uur was ongeveer goed.

Wanneer de uithardingstijd voorbij is, haalt u het uit de zak, spoelt u het uithardingsmiddel grondig af en dept u het droog met keukenpapier.

OPTIONEEL: Spoel eventuele kuur uit de zak en plaats de ribben terug in de zak. Zet terug in de koelkast en laat 12 – 24 uur rusten. Hierdoor kan het uithardingsproces doorgaan en krijgt de uitharding de tijd om zich gelijkmatig door het vlees te verdelen.

Roken/koken:

Gebruik je favoriete manier om ribben te roken/koken. Ik breng het vlees gewoon op kamertemperatuur, rook/kook het op 98,9ºC (210ºC) met 1:20 – 1:40 uur pecannotenrook. Ik spuit zelden.

Pecannoot
 Hout

Pecannootbisquetten voor Bradley-rokers

Met een zoete en milde smaak, waardoor het de mildere neef van Hickory is, passen Pecan Bisquettes goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, wild en watervogels.

Shop Now